* 9 kg doorregen varkensvlees
* 1 l koud water
HULPSTOFFEN
* 16 gr nitrietpekelzout 656883
* 2 gr witte peper 650823
* 1,5 gr foelie 655776
* 3 gr gebroken witte peper 650823
* 8 gr gedroogde paprikavlokken 654628
* 0,5 gr natriumascorbaat
* 2 gr fosfaat
* 5 gr gedroogde uitjes 656850
* 20 gr rijstebloem 650766
* 0,5 gr gemalen lavas 650785
* Verklein de grondstoffen door de 3 mm plaat en vermeng deze met alle hulpstoffen tot een goede binding
* Eindtemperatuur maximaal 12 graden Celsius
* vul het deeg af in een smalle varkensdarm of brede schapensnaar en portioneer de worstjes op 60 gram
* Gaar de worst op 78 graden Celsius tot kern 74 graden Celsius
* Gedurende 10 minuten afkoelen in koud stromend water
* Ophangen met een plastic zak er om heen in een koelcel 2-4 graden Celsius
* Na doorkoeling eventueel vacumeren en na pasteuriseren